Way Out West kennel on pieni kotikennel, joka on rekisteröity FCI:ssä vuonna 2006. Tuolloin opiskelimme ja asuimme Virossa, joten kasvatustyön aloittaminen Eestin kennelliiton alaisuudessa tuntui luontevalta ja järkevältä ratkaisulta. Ensimmäinen pentueemme syntyi vuonna 2007 ja yhteensä Virossa syntyi 4 dobermann-pentuetta.

Tarton kotitalo, jossa Viron pentueet syntyivät

Kotitalo Lempäälässä, jossa kaksi dobermann-pentuetta on nähnyt päivänvalon.
Siirsimme kennelin Suomen Kennelliiton alaisuuteen viimein vuonna 2013. Tätä tekstiä kirjoittaessa 17.9.2016, on SKL:ään rekisteröityjä pentueita syntynyt 4. Dobermannien lisäksi on mukaan tullut myös rotuna Belgianpaimenkoira (malinois), joista nyt kokemusta yhden pentueen verran. Tulevaisuudessa varmasti enemmän, kunhan kartutamme näkemystämme ja kokemustamme molempien rotujen saralla.
Omien koiriemme kanssa harrastamme PK-lajeja omaksi iloksi ja ihan tavoitteellisestikin. Tärkeintä harrastamisessa kasvatustyötä ajatellen on oppia tuntemaan oman jalostusmateriaalinsa vahvuudet ja heikkoudet jatkoa ajatellen. Tietysti myös koiramme nauttivat yhdessä tekemisestä ja mikäs sen mukavampaa, kun onnellinen ja väsynyt koira treenipäivän päätteeksi.

Treenikenttää takapihalla Lempäälässä

Koirien tarhoja Lempäälässä
Tavoitteemme on kasvattaa sekä fyysisesti että henkisesti terveitä koiria, jotka soveltuvat rodunomaiseen harrastuskäyttöön ja omaavat rodunomaisen, terveen ulkonäön. Jalostukseen käytämme ainoastaan terveystutkittuja koiria, luonneseikkoja unohtamatta. Ulkonäön suhteen ajatuksemme rodunomaisuudesta on hyvin paljon sidoksissa terveeseen ja käyttötarkoitukseen soveltuvaan rakenteeseen. Tämä ei tietenkään sulje näyttelymenestystä pois kuvioista, mutta ei myöskään sitä takaa. Hyvin toimiva, terve ja kaunis koira on varmasti jokaisen kasvattajan unelma. Pyrimme siihen, että jokainen yhdistelmä olisi kaikilta ominaisuuksiltaan sellainen, mistä itsekin voisimme uuden koiran ottaa.

Way Out West-pennut myydään ainoastaan vastuuntuntoisiin koteihin, missä ne saavat asua perheen keskellä rakastettuina perheenjäseninä. Pentuja ei myydä pihakoiriksi, suuriin kenneleihin tarhaolosuhteisiin tai ihmisille, jotka etsivät itselleen pelkkää talonvahtia. WOW-pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä ja tuolloin ne on rekisteröity, mikrosirutettu, useaan kertaan madotettu ja eläinlääkärin tarkastamia.

 

Toivomme, että pentujen uudet omistajat pitäisivät kanssamme yhteyttä koko koiran elämän ajan. Pelkkää plussaa olisi saada pennuille monipuoliseti harrastava koti. Toivomme, että pentujen omistajat kertoisivat kuulumisia, lähettäisivät kuvia ja kertoisivat meille koiransa luonteesta. Arvostamme kovasti, jos pentujen omistajat tutkituttavat koiriensa terveyden, sillä siten saamme arvokasta tietoa jatkoa ajatellen. Jos kiinnostuit WOW-pennusta, ota rohkeasti yhteyttä. Kotisivut päivittyvät väliin melkoisellakin viiveellä ja pentuja saattaa olla suunnitelmissa, vaikka niistä ei vielä kotisivuilla olisikaan mainintaa.

Terveisin,

-Vilma & Petra-